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여주 이도 세라믹 스튜디오 - 이윤신 홀
관리자 2015.09.22
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Artist, 이윤신
yido의 설립자이자 도예가인 이윤신은 홍익대 미대와 대학원, 일본 교토시립미술대학원을 나왔으며 1984년 일본에서 첫 개인전을 시작으로 다수의 개인전과 단체전을 열었습니다. 서미갤러리에서의 ‘이윤신과 해강요’는 고려 청자의 새로운 가능성을 제시하였고, 도쿄의 Yufuku Gallery에서 열린 ‘이윤신 초대전’은 도예의 본질적인 아름다움을 드러내며 국제적 호환성을 지닌 한국의 감성을 일본에 널리 알렸습니다. 또한 세계적인 미슐랭 3스타 쉐프 장 조지(Jean-Georges)가 진행한 TV프로그램 ‘김  치크로니클 Kimchi-Chronicles’에서도 그녀의 그릇이 사용되었으며, 남서울시립미술관에서의 ‘흉내 낼 수 없는 일상의 아름다움’展은 그릇이 지닌 예술적 가치를 전하였습니다.

Artist, yi yoonshin
The founder of Yido, ceramic artist Yi, Yoon-shin, received her bachelor’s degree at Art College of Hongik University, and her master’s degree at Hongik Graduate School of Art and Kyoto City Graduate School of Art. She has held many solo and group exhibitions since her first exhibition in Japan in 1984. Through an exhibition held in Seomi Gallery, Yi, Yoon-shin and Haegangyo, Yi proposed new possibility of Goryeo celadon. Followed by Yi, Yoon-shin’s exhibition, held in Yukufu Gallery in Tokyo, she broadly informed Japan of Korean ceramics; quintessential beauty equipped with international compatibility.
In her latest exhibition, The Beauty of the Inimitable Ordinary, which took place in Nam Seoul National Living Art Museum in Seoul National Museum of Art, Yi conveyed artistic value intrinsic to vessels as functional pottery. In addition to that, Yi’s ceramic ware was featured on Kimchi Chronicles, a TV show hosted by a prominent three star chef of Michelin, Jean-Georges.